300
Loading
0725 332 071 office@ecowindsolar.ro
Str. Burdujeni nr.14 sect.3 Bucuresti

Intrebari frecvente

1. Se poate produce energie electrica la domiciliu? Si cum?
Da, se poate, instaland panouri fotovoltaice si – in zonele cu potential de vant- o turbina eoliana.

2. Este posibila independenta de sistemul național energetic?
Independenta totala nu se poate obtine decat cu costuri foarte mari fiinda sunt necesare multe  baterii.
Depindem de conditiile meteo –de exemplu in luna noiembrie a anului 2014, timp de 26 zile, in zonele Muntenia si Moldova nu a fost soare si nici vant.
Se poate obtine insa o reducere substantiala a facturii de curent prin folosirea energiei verzi in locul energiei din retea.

3. Care sunt pașii pentru un sistem propriu de producere a energiei electrice? Costuri….
Primul pas este un studiu de amplasament pentru panourile fotovoltaice(posibilitate de amplasare, orientare acoperis, suprafata acestuia, conditii de umbrire, etc)
Al doilea pas este analiza consumului pe ultimul an(din facturile de la furnizorul de energie) si stabilirea sistemului optim de productie a energiei(fotovoltaic, eolian sau mixt).Costurile pentru instalarea unui sistem fotovoltaic sunt intre 2.300 si 5.000 euro, in functie de puterea sistemului

4. În cât timp se amortizează investiția?
In functie de tipul de consum(prioritar ziua sau noaptea), de tipul si marimea consumatorilor, investitia se amortizeaza in 3-5 ani.

5. Sistemul fotovoltaic se construieste in functie de nevoi? Se poate face și pentru o casă mai mică, o vila. Din ce este compus? Se poate amplasa pe orice construcție?
Da, un sistem fotovoltaic trebuie adaptat pentru fiecare locatie in parte.Una este sa instalezi un sistem pentru o casa de vacanta locuita doar in week-end si altfel se pune problema cand sistemul trebuie sa alimentaeze o pensiune-de exemplu.
Sistemul este compus din panourile fotovoltaice, structura de sustinere, controler de incarcare, invertor(care transforma curentul continuu produs de panouri in curent alternativ 230V) si baterii de acumulare.
Se poate amplasa in principiu pe orice constructie-de la caz la caz se cere avizul proiectantului cladirii, sau daca este cazul, se poate face o expertiza tehnica).In majoritatea situatiilor insa, pentru un sistem de 6-10 panouri, nu sunt necesare aceste avize intrucat incarcarea suplimentara data de panouri este de cca. 10% din incarcarea proiectata pentru un acoperis.

6. Care sunt avantajele unui astfel de sistem, fata de cel clasic.
Avantajele sunt :Nu se mai depinde in totalitate de retea, consumatorii nu mai sunt afectati de penele de curent(foarte periculoase iarna, la centralele pe lemne) , nu mai sunt probleme legate de fluctuatiile de tesiune din retea.

7. Functioneaza tot timpul acest sistem?
Acest sistem produce si alimenteaza consumatorii pe timpul zilei,  stocheaza in acumulatori surplusul de energie electrica, iar seara se consuma din baterii.

8. Cat de mult scade factura? Se poate reduce aproape de zero?
Daca stim sa gestionam corespunzator energia produsa de sistemele “verzi”, adica se vor folosi marii consumatori (boiler electric, masina de spalat, cuptor electric, etc) cu precadere in timpul zilei, cand insolatia este suficient de mare, factura poate scadea cu pana la 70%.

9. Cat mult se cere acest sistem? Se știe despre el?
Deocamdata sistemul este nou pe piata din Romania, initial a fost cerut de cei care nu au posibilitate tehnica sau financiara de a se racorda la retea, dar exista tot mai multe cereri si din partea clientilor care doresc sa isi minimizeze consumul din retea.

10. Ce așteptări trebuie să aibă clienții și ce costuri de întreținere sunt?
Costurile de intretinere sunt minime.Daca este folosit in parametrii, sistemul de acumulare-bateriile-pot tine si 7ani.