Loading
0725 332 071 office@ecowindsolar.ro
Str. Burdujeni nr.14 sect.3 Bucuresti

Tag: panouri monocristaline

2 posts

Panouri fotovoltaice-noi tehnologii

In ultima perioada, marii producatori de panouri fotovoltaice incearca sa imbunatateasca randamentul panourilor folosind diverse tehnologii.In cele ce urmeaza vom prezenta cateva din aceste solutii:

Tehnologia PERC(Passivated Emitter Rear Cell)

Celulele PERC au apărut ca tehnologie premium pentru mulți producători , atat pentru panourile  mono și policristaline. PERC reprezintă “celula posterioară  emițătoare pasivizata”, care este  un proces care se adaugă un strat suplimentar pe spatele celulei fotovoltaice pentru a reflecta înapoi în celulă o parte din fotonii  care reușesc să treacă  imbunatatindu-se astfel eficienta panoului fotovoltaic.
Producatorul Q-Cells este primul care a implementat aceasta tehnologie  în celulele multicristaline, dar folosesc numele Q.antum pentru gama lor de module PERC.

Jinko solar a spart barierea eficientei panourilor fotovoltaice inregistrand un randament de  22,04% intr-o celulă de siliciu multicristal standard (p). Tehnologia PERC a fost disponibilă de câțiva ani și avansează rapid, majoritatea producătorilor de top dezvoltând panourile de generație următoare utilizând variații ale tehnologiei PERC. Se estimează că celulele Mono PERC vor deveni cel mai popular și mai eficient tip de celule în următorii câțiva ani.

Busbar multiplu.

Busbarul este firul  sau panglicile subțiri care traverseaza fiecare celulă și transportă  curentul prin panoul fotovoltaic. Pe măsură ce celulele fotovoltaice au devenit tot mai eficiente, ele generează mai mult curent, iar în ultimii 5 ani majoritatea producătorilor au inlocuit tehnologia de 3 busbar cu noua tehnologie ce folosete   4 sau 5 busbar. Compromisul este că bus-barurile de fapt umbresc o parte a celulei și pot reduce ușor performanța dacă sunt prea mari, deci trebuie să fie foarte atent proiectate. Pe de altă parte, busbarurile multiple oferă o rezistență mai redusă, rezultând un randament mai ridicat.
LG energia incorporeaza o tehnologie unica pe modulele lor Neon 2, utilizand 12 fire rotunde mici, in locul clasicelor busbaruri, cunoscute drept tehnologia Cello. În mod esențial, tehnologia Cello Multi wirebar reduce rezistența electrică, umbrirea celulelor și crește în consecinta eficiența panourilor fotovoltaice.


Utilizarea semi-celulelor

O altă inovație recentă este utilizarea semi-celulelor in locul celulelor intregi de forma patrata și mutarea cutiei de joncțiuni în centrul modulului. Acest lucru împarte panoul fotovoltaic în 2 panouri mai mici cu o capacitate de 50% fiecare. Acest lucru are avantaje multiple, principala consecinta fiind creșterea performanței datorită pierderilor reduse de rezistivitate prin bus bar. În plus, distanța mai mică față de centrul panoului de la partea superioară și inferioară îmbunătățește eficiența globală, poate crește puterea de ieșire a unui panou de dimensiuni similare cu până la 20W. Un alt avantaj este faptul că  o umbrire parțială pe partea superioară a panoului nu afecteaza întreaga putere de ieșire a panoului fotovoltaic.

Aceste sisteme se instaleaza in locatiile unde nu exista acces la reteaua publica de energie.

 

 

SISTEM FOTOVOLTAIC 1,5kWp-productie medie 5kWh/zi

  Pret (EURO)
Panouri fotovoltaice policristaline 250W  Photowatt (Made in France)
6 buc
840
Invertor sinus pur Effekta 2kW (Made in Germany) cu controler MPPT incorporat1 buc
720
Acumulatori cu gel deep-cycle tip Ultracell 12V-200Ah2 buc880
TOTAL SISTEM
                2.440

 


 

SISTEM FOTOVOLTAIC 3 kWp-productie medie 10kWh/zi

  Pret (EURO)
Panouri fotovoltaice policristaline 250W Photowatt (Made in France)
12 buc
1.680
Invertor sinus pur Effekta 5kW (Made in Germany) cu controler MPPT incorporat1 buc
1.100
Acumulatori cu gel deep-cycle tip Ultracell 12V-200Ah4 buc
1.760
TOTAL                4.540

    • Optional, in loc de acumulatori Ultracell se pot monta acumulatori cu litiu tip PylonTech USB plus 48V 2000Wh.Pret 1.200Euro/bucata
    • La cerere se pot calcula preturi si pentru alte  configuratii de echipamente (invertor sau panouri)
Call Now Button