Loading
0725 332 071 office@ecowindsolar.ro
Str. Burdujeni nr.14 sect.3 Bucuresti

Tag: sisteme on grid

4 posts

In ultima saptamana, conditiile meteo au fost favorabile productiei de energie fotovoltaica.Soarele si temperaturile scazute au facut ca puterea instantanee a panourilor fotovoltaice sa fie mai mare decat cea din timpul verii.Explicatia este simpla-randamentul unui panou fotovoltaic creste odata cu scaderea temperaturii-coeficientul este in jur de 0,38% per grad Celsius.Adica la o scadere a temperaturii cu 20 grade, puterea panoului creste cu 7,6% fata de puterea nominala NOCT.

Aceasta caracteristica a panourilor este foarte importanta in dimensionarea sistemelor fotovoltaice care lucreaza la tensiuni mari, deoarece, la inserierea panourilor trebuie tinut cont de faptul ca la temperaturi foarte scazute -de ex minus 25grade Celsius, tensiunea Vmp a panoului poate sa creasca cu pana la 6-8V fata de specificatiile tehnice.La un string de 20 panouri inseriate, tesiunea totala poate creste cu pana la 150V si poate depasi tensiunea maxima admisa de invertorul on grid.

Multi instalatori de sisteme fotovoltaice nu tin cont de acest lucru si am intalnit situatii in care in astfel de conditii meteo inveroarele on grid au intrat in protectie sau, mai grav, s-au defectat.

In poza de mai jos se poate vedea puterea maxima instantanee a unui sistem fotovoltaic cu puterea de 2,1kWp, in data de 7 februarie.

#fotovoltaice #panouri fotovoltaice #randament panou fotovoltaic

Invertor Fronius

Microinvertoare AP Systems  cu limitare injectie in retea.

Cu ajutorul acestor dispozitive se pot executa sisteme fotovoltaice on grid , fara injectie in retea, pornind de la o investitie minima.

Disponibil in doua variante:

  • YC 500-1 monofazat, putere 500W.
  • YC 1000-3 trifazat, putere 1000W

Cu ajutorul modulului ECU-C se pot monitoriza on-line toti parametrii sistemului.Acest modul asigura deasemenea si zero injectie in retea.

Fisa tehnica:

APsystems_datasheet – Copy

0
clienti multumiti
0 MWh
energie produsa
0 to
CO2 eliminat in atmosfera
Call Now Button